The King is terug, of toch zijn hologram: AI-versie van Elvis trekt binnenkort de wereld rond

Elvis evolution, een nieuwe innovatieve concertervaring, zal AI gebruiken en holografische projecties van de ster vertonen, gemaakt op basis van duizenden van zijn persoonlijke foto’s en homevideobeelden. De show zal in november in Londen worden geopend voordat hij naar Las Vegas, Berlijn en Tokio verhuist. Het project volgt op het succes van Abba voyage, een virtueel concert met avatars van de Zweedse popband.

De Britse ‘immersive entertainment’-specialist Layered Reality heeft de wereldwijde rechten voor Elvis evolution veiliggesteld. Het bedrijf zegt dat de Presley-show een “overweldigende concertervaring” zal bieden waarbij een levensgrote digitale Elvis “voor het eerst iconische momenten uit de muziekgeschiedenis op een Brits podium zal uitvoeren”.

De oprichter en CEO van Layered reality, Andrew McGuinness, zegt dat de show “een eerbetoon van de volgende generatie aan de legende” is en mensen in staat stelt “de wereld van Elvis binnen te stappen.” De locatie in Londen, die nog onbekend is, zal zeker ook een bar en restaurant met Elvis-thema en livemuziek herbergen. (tove)

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *