Kiss in de voetsporen van ABBA

Rockband KISS kondigt alweer nieuwe tournee aan, al zullen ze deze keer wel niet zelf op het podium staan .

KISS heeft bevestigd dat de band in 2027 opnieuw op tournee gaat. De rockers zullen dan niet zelf het podium betreden, maar het optreden overlaten aan avatars, oftewel digitale alter ego’s. KISS wordt de eerste Amerikaanse band die op deze manier gaat toeren.

Bron: De Telegraaf

De band maakte het nieuws bekend via een filmpje op hun socialemediakanalen. In de video verschijnt onder meer de tekst “in 2027 komt er een show”.

Dat KISS als avatars verder gaat, komt niet als een grote verrassing. De Amerikaanse band introduceerde hun avatars begin deze maand, tijdens het allerlaatste concert van de groep in de Madison Square Garden in New York. Bandleden Gene Simmons, Paul Stanley, Tommy Thayer en Eric Singer verlieten daar het podium, waarna er digitale versies van de muzikanten verschenen die het nummer God Gave Rock And Roll To You speelden.

De KISS-avatars zouden zijn gemaakt door Industrial Light & Magic, het SFX-bedrijf van George Lucas, in samenwerking met Pophouse Entertainment Group, dat mede werd opgericht door Björn Ulvaeus van ABBA en achter de avatarshow van de Zweedse popgroep zit. Die show, Voyage, is sinds mei 2022 te zien in Londen.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *